SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Allmänna bestämmelser för tennisskolan

Haninge Tennisklubb

Rev 2013-06-14

 

Haninge Tennisklubb består av minitennis, tennisskola och vuxentennis.

 

Tennisskolan består av två terminer, en hösttermin som pågår september-december och en vårtermin som pågår januari-maj. I maj fortsätter vårterminen för de som vill i ytterligare 3 veckor utomhus. Ingen nyanmälan görs inför varje termin, anmälan till tennisskolan fortsätter löpande ända tills uppsägning sker. OBS! Detta måste ske skriftligen! Undantag för detta är träningen som förlänger vårterminen med 3 veckor (se ovan), anmälan till dessa veckor sker på separat lapp.

 

Uppsägning av platsen för vårterminen i tennisskolan skall alltid göras skriftligen senast sista december och för höstterminen senast sista juni. Har platsen inte sagts upp förutsätts att träningen fortsätter även under påföljande termin.

 

Sker uppsägningen efter sista december för vårterminen respektive efter sista juni för höstterminen har planeringen för respektive termin redan påbörjats. Klubben tar då ut en administrativ avgift på 250 kr för omplacering av grupper och tränartimmar. Har terminen påbörjats och pågått i mer än två veckor utgår full avgift. Detta är helt utan undantag.

 

Om man blir borta en längre tid kan man få kompensation i form av att hoppa in i passande grupp i slutet av terminen. Detta sker dock endast i mån av plats.

 

Träningstider för respektive termin:

 • Höstterminens tider återfinns på tennisskolans anslagstavla i hallen och på klubbens hemsida, www.haningetk.se, söndagen innan terminen börjar.

 

 • Vårens tider är samma som höstterminens träningstider om inget annat meddelas.

 

Följande generella regler gäller för tennisträning:

 • Angående frågor om tennisskolan, ring kansliet vardagar på tfn 08-777 43 43 alt. tränare.

 

 • Medlemskap krävs för att vara med i tennisskolan alla kategorier. Medlemsavgiften som är 210 kr för juniorer debiteras ut löpande varje år i januari. Medlemsfakturans förfallodag är sista januari. Första medlemsavgiften debiteras när Du går in som medlem. Medlemskapet räknas kalenderår.

 

 • Träningstiden för tennisskolan börjar varje halv timme. De första tio minuterna används till uppvärmning innan träningen påbörjas.

 

 • Vid sjukdom ska Du ringa till kansliet på telefon 08-777 43 43 eller meddelar din tränare direkt senast samma dag och anmäla dig sjuk.

 

 • Din tränare som leder träningen på banan får inte störas. Endast tränaren och eleverna i gruppen får vistas på banan under träningen om man inte fått medgivande av tränaren innan att sitta med.

 

 

 • Om tränaren blir sjuk ordnas ersättare. I de fall som ersättare inte kan ordnas slås gruppen ihop med en annan grupp beroende på spelstyrka och ålder. Självständig träning tillämpas på de grupper som har uppnått viss spelstyrka med tillsyn av tränare på banan intill. Sista alternativet är att träningen ställs in helt. Detta meddelas av kansliet. Ställs träningen in helt kompenseras junioren med ny träningstid en annan dag som meddelas av kansliet.

 

 • Du som har tre eller flera träningstimmar per vecka har fått en kraftig subventionering av priset. Klubben förväntar sig att Du tar ansvar för din träning och tennisutbildning och har full närvaro på träningen, fysträningen och övriga aktiviteter som din tränare kallar dig till. Detta gäller funktionärshjälp vid tävlingar/aktiviteter.

 

 • Grupperna består av 3-6 spelare (ej minitennis, kan förekomma fler än 6 deltagare).

 

 • Tennisskoleavgiften för de olika grupperna har satts av styrelsen och mer information om dessa får ni av Philip eller Nenad på kansliet.

 

 • Ordningsregler: HTK förväntar sig att man uppför sig korrekt, dvs enligt Svenska tennisförbundets regler. Detta innebär att man uppför sig kamratligt mot spelare/tränare, uppför sig sportsligt, dvs enligt SvTF’s normer. Mer om detta finner Ni i SvTF’s tävlingsbestämmelser (www.tennis.se). För juniorer som bryter mot detta är regelverket utformat enligt följande:

 

 1. Tillsägelse
 2. Varning (tränaren ringer till föräldrarna)
 3. Avstängning från träningen under en period bestämd av Chefstränaren
 4. Uteslutning ur klubben, detta besluts tar styrelsen

 

 • Vid skadegörelse på klubbens egendom, så länge det inte är en olyckshändelse, blir medlemen ersättningsskyldig.

 

 • All tennisträning/fysträning sker på egen risk, vid eventuella olyckor/skador gäller hemförsäkringen.

 

Denna information finns på hemsidan samt på anslagstavlan i hallen. Reglerna och informationen förutsätts kända av målsman/junior då tennisskoleavgiften betalas. Kompletterande information lämnas vid behov av kansliet. Löpande information anslås vid behov på juniorernas anslagstavla eller hemsidan.

 

Styrelsen